IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как VemoHerb произвежда един от най-добрите екстракти от Трибулус Терестрис

Повод за гордост - българска компания гарантира висок стандарт за качество

09:00 | 14.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: VemoHerb
Снимка: VemoHerb

Българската билка Трибулус Терестрис е високо ценена сред спортисти и активни хора не само у нас, но и по света. Растението трибулус, или бабини зъби, съдържа активни вещества с анаболни свойства, които спомагат възстановяването и растежа на мускулите при тренировки, регулират половите хормони при мъже и жени, повишават либидото, тонуса, имунитета и настроението.

Един от най-големите производители на екстракт от Трибулус Терестрис у нас е българската компания VemoHerb, чийто крайни продукти и сухи екстракти са търсени от много потребители и други брандове хранителни добавки в цял свят.

Как VemoHerb успява да наложи доброто си име в професионалния спорт, както и сред активни хора, които се грижат за здравето си, прочетете в статията.

Над 20 години производство на екстракт от Трибулус Терестрис

Опитът има значение, особено ако говорим за толкова години на пазара на хранителни добавки и то не като търговец, а като производител. Голямото предимство на VemoHerb е, че затваря целия производствен цикъл - от събирането на билката Трибулус Терестрис от най-екологично чистите, планински райони на България до капсулирането и опаковането на продукта Bulgarian Tribulus.

VemoHerb разполага със собствена лаборатория, сериозно ноу-хау, приложимо за всяка стъпка от процеса, и голям екип от експерти, които контролират качеството на екстракта от трибулус във всяка партида.

Снимка: VemoHerb Снимка: VemoHerb

Стандарт за качество на екстракта от български трибулус

VemoHerb използват диворастящ български трибулус, който е с доказано най-голямо съдържание на активни вещества - фуростанолови сапонини, определени като протодиосцин.

Няма много продукти с трибулус на пазара, които могат да се похвалят със стандартизирана и толкова висока концентрация на активни вещества. Да, всяка партида на VemoHerb се тества, за да се гарантира 60% съдържание на фуростанолови сапонини, което е ключово за потентността и ефективността на екстракта от Трибулус Терестрис.

Лабораторни тестове показват, че в повечето продукти, базирани на Трибулус, липсват именно тези така ценни фуростанолови сапонини (протодиосцин). На тяхно място в добавките се влагат "тотални" сапонини, които нямат ефект.

Това е разликата между Трибулуса на ВемоХерб и на другите брандове и основната причина, поради която атлетите предпочитат VemoHerb Bulgarian Tribulus.

Снимка: VemoHerb Снимка: VemoHerb

Лабораторно тестван за забранени вещества

Професионалните спортисти се доверяват на Българския Трибулус на VemoHerb, защото компанията гарантира отсъствие на забранени вещества и замърсители в екстракта. Така състезателите могат да бъдат спокойни при допинг тестове и да се възползват само от полезните свойства на растението трибулус, което доказано няма вредни странични ефекти за организма.

Научете повече за VemoHerb и българския Трибулус Терестрис.

Последна актуализация: 18:44 | 11.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още
Финанси виж още