IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания, финансирана от "Уебит ИН", успешно тества добавка за по-малко метан в говедовъдството

Говеждото с намален метан първоначално ще се продава само в Южна Австралия, износ се очаква да започне през септември

15:34 | 19.06.24 г. 2
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Компанията CH4 Global, в която „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД направи инвестиция в края на 2023 г., е провела успешен комерсиален тест на добавката ѝ за намаляване на метана при отглеждането на говеда.

CH4 Global и клиентът ѝ CirPro от Австралия са провели 100-дневен тест на добавката Methane Tamer. За този период 70 глави говеда са приемали добавката на базата на морски водорасли с храната си, като са спестени 105 метрични тона емисии еквивалент на въглероден диоксид, според съобщение на двете компании.

Това е равно на количеството въглерод, погълнато от над 1700 фиданки дървета за 10 години, изчисляват компаниите.

Данните показват, че говедата, на които е давана добавката, са постигнали същото наддаване на тегло като контролната група, като са намалили консумацията на фураж на дневна база.

Говеждото с намален метан, получено в резултат на партньорството между CH4 Global и CirPro, първоначално ще се продава на търговци на дребно в Южна Австралия. Продажбите за износ ще започнат през септември.

Животновъдството е един от секторите на икономиката с най-голямо производство на метан и най-голям получател на въглеродни сертификати. С намаляването на отделянето на метан ще се свият и разходите на фермерите за въглеродни сертификати, а вероятно и за фураж предвид действието на добавката.

От „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ посочват, че по света се отглеждат над 1,5 млрд. говеда и за CH4 Global има огромен потенциал за растеж и развитие.

CH4 Global е основана през 2018 г., със седалище в Хендерсън, Невада, и дъщерни дружества в Австралия и Нова Зеландия. На уебинар за инвеститорите основателят на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ Пламен Русев обяви, че приходите на шестте компании, в които дружеството инвестира, се увеличават над два пъти през миналата година в сравнение с предходната.  

Дружеството обмисля увеличение на капитала, за да разполага със средства за нови инвестиции.

В последната година акциите на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ поскъпват с почти 25%, а пазарната капитализация е 5,5 млн. лева.

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк АД(WIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 19.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
sianaapricot
преди 4 седмици
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 14
khao
преди 4 седмици
Тия ще прецаката Аджендата, но поне цико ще е доволен! ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още