IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФЗ е изготвил договори за над 326 млн. лв. по Плана за възстановяване

Одобрени са предложенията на 1536 кандидати след проверка на необходимата документация

18:39 | 18.06.24 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) е изготвил 1536 договора по двете процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщават от пресцентъра на ведомството. Общата стойност на одобрената субсидия на подготвените за подписване договори надхвърля 326 млн. лв.

Още в края на април са одобрени за финансиране общо 1582 предложения за изпълнение на инвестиции по НПВУ, като Държавен фонд „Земеделие“ е изпратил на одобрените кандидати писма за предоставяне на документи, с които да докажат, че отговарят на условията за финансиране. Бюджетът се осигурява чрез Механизма за възстановяване и устойчивост и от националния бюджет за невъзстановим данък върху добавената стойност (ДДС).

Към настоящия момент общо 1536 бенефициери са предоставили необходимата документация и след извършена проверка са изготвени договори. От тях 1512 договора за общо 312 549 157 лв. са по процедурата за инвестиции в технологична и екологична модернизация, а останалите 24 са по тази за финансиране на центрове за плодове и зеленчуци. Безвъзмездна финансова помощ за тях е 14 094 381 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 18.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още