IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специалист: ЕК отново ще опита да ограничи използването на етерични масла

Ако бъде прието, това предложение би облагодетелствало химичната индустрия, твърди Гергана Андреева от БНАЕПК

20:36 | 31.05.24 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Задава се нова „битка“ с европейските регулатори по отношение на етеричните масла, като има предложение, чрез което по заобиколен път да се наложи рестрикция върху използването им. Това каза Гергана Андреева, изпълнителен директор на Българска национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕПК), в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея, ако бъде прието, това предложение би облагодетелствало химичната индустрия.

Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ в обединение с големите европейски и международни асоциации ще се борят за отхвърлянето на това предложение. Андреева изрази надежда при избора на нови членове на Европейския парламент през юни да има повече баланс и умерени хора, които мислят рационално, за да вземат научнообосновани решения, а не да защитават лобита.

Българското розово масло помага за задържане на аромата и трайността на парфюма, затова е предпочитано от големите парфюмерийни компании, обясни тя. По думите на Андреева така компаниите пестят разходи, свързани с използването на редица други съставки.  

Тази година кампанията по събиране на розов цвят е започнала по-рано заради топлите месеци от началото на 2024 г., а качеството на продукцията е високо, обясни Гергана Андреева. Тя посочи, че организацията се стреми да предлага справедливо заплащане на всички по веригата на доставки на розовия цвят.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 31.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още