IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Световни компании инвестират 30 млрд. лева в екологични технологии до 2030 година

"Главболгарстрой" даде пример за иновативни техники за опазване на околната среда на Световния икономически форум

15:02 | 20.09.24 г.
Съдържание на партньор
Снимка: ГБС
Снимка: ГБС

Представители на "Главболгарстрой" взеха участие в събитие на Световния икономически форум (WEF) в Гьотеборг, Швеция, като членове на организацията. Основната тема на мероприятието бе „Мобилизация на индустрията: Катализиране на глобалната мрежова инфраструктура“, като акцентът беше върху възможностите за екологични решения в транспорта на товари.

В рамките на срещата бяха представени добри практики и иновативни идеи за декарбонизация в различни сектори. Инициативата на WEF предоставя платформа за сътрудничество между различни институции и частния сектор, като насърчава обмена на нововъзникващи технологии в борбата с климатичните промени.

По време на събитието стана ясно, че до момента 96 компании са поели общо 121 ангажимента в 7 различни сектора. Очакванията са, че до 2030 г. тези иновации и проекти ще доведат до годишен пазарен потенциал от 30 млрд. лева за зелени и устойчиви технологии, както и до намаляване на въглеродните емисии с 31 милиона тона годишно.

"Главболгарстрой" е сред компаниите в България, които от години поставят акцент по отношение ползването на енергия от възобновяеми енергийни източници и развитието на въглеродно неутрално производство, подкрепено от редица сертификати, удостоверяващи постиженията и ангажимента на компанията.

На форума "Главболгарстрой" представи иновативна мобилна инсталация за преработка на отпадъци на място. Тази технология цели да обработва отпадъците директно на мястото на тяхното генериране, като по този начин намалява въглеродните емисии от транспорт и опазва околната среда.

Последна актуализация: 15:02 | 20.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Екология и ESG виж още
Финанси виж още