IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестиционните фондове подкрепят зеления план на премиера на Австралия

Законопроектът „Бъдеще, произведено в Австралия“ може да бъде приет от правителството на страната до края на годината

14:30 | 18.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Министър-председателят на Австралия Антъни Албанезе. Снимка: Bloomberg L.P.
Министър-председателят на Австралия Антъни Албанезе. Снимка: Bloomberg L.P.

Някои от австралийските инвестиционни фондове за първи път подкрепиха плана на министър-председателя Антъни Албанезе за стимулиране на зелени производствени индустрии, заявявайки, че това ще отключи частен капитал, който ще помогне за намаляване на емисиите и постигане на климатичните цели, съобщава Bloomberg, цитирайки местната медия Sydney Morning Herald.

Правителството на Албане се надява до края на годината да приеме законопроекта „Бъдеще, произведено в Австралия“, предназначен да стимулира местното производство и високотехнологичната индустрия по начин, подобен на Закона за намаляване на инфлацията в САЩ (IRA).

Планът е част от целите на правителството за преход към чиста енергия.

Дейвид Уайтли, ръководител „Външно връзки“ в глобалния инфраструктурен инвестиционен фонд IFM Investors, казва, че голяма инвестиция в прехода ще се реализира, само ако индустрията и правителството работят заедно, за да „постигнат правилните настройки на политиката“.

Джеф Брънтън, ръководител „Управление на портфейла“ в HESTA, изтъква, че законопроектът ще помогне на Австралия да се конкурира за своя „справедлив дял от глобалния капитал, който все повече иска да инвестира в прехода“.

Зелените, чиято подкрепа е от решаващо значение за приемането на законопроекта, междувременно заплашват да провалят политиката за публичното финансиране на изкопаемите горива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 18.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Екология и ESG виж още

Коментари

Финанси виж още