IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Chevron не планира инвестиции в терминали за втечнен газ в САЩ

Компанията отхвърля коментарите, че се интересува от покупката на Driftwood LNG, собственост на Woodside Energy

14:14 | 20.09.24 г.
Снимка: Eric Thayer/Bloomberg
Снимка: Eric Thayer/Bloomberg

Американската петролна компания Chevron не планира изграждане на терминали за втечнен природен  газ в САЩ, посочвайки, че няма затруднения при продажбата на своя газ, пише Ройтерс. От компанията коментират, че не планират покупката на Driftwood LNG, собственост на Woodside Energy. 

Ройтерс припомня, че Woodside Energy обяви продажбата на 50% от дъщерната си компания, предлагайки капацитет за втечняване на 27,5 млн. тона природен газ годишно.

В Chevron не смятат, че инвестиции в терминали са най-доброто място за капиталите им, но все пак имат интерес към износа на втечнен газ, особено след като имат възможност да го направят чрез чужди активи. Компанията има сключени отделни споразумения с Cheniere и Venture Global в тази област.

Администрацията на Белия дом наложи временно вето на издаването на лицензи за нови терминали за втечнен газ. Според представители на Chevron това ще засегне и проекти, които вече имат цялата документация и в момента са в етап на развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 20.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още