IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ГБС-Енерджи Сълюшънс с ново иновативно оборудване за хоризонтално насочено сондиране

Българският строителен холдинг участва на международната конвенция IPLOCA в Италия

15:48 | 16.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
От ляво надясно: Инж. Илия Карабаджаков - Изпълнителният директор ГБС-Енерджи Сълюшънс, новият президент на IPLOCA Ясар Гирегиз и Зара Кизирян-Калчева, изпълнителен директор на ГБС-Енерджи Сълюшънс
От ляво надясно: Инж. Илия Карабаджаков - Изпълнителният директор ГБС-Енерджи Сълюшънс, новият президент на IPLOCA Ясар Гирегиз и Зара Кизирян-Калчева, изпълнителен директор на ГБС-Енерджи Сълюшънс

Като член на международната конвенция IPLOCA, Главболгарстрой присъства на 56-ото издание на Международната асоциация на предприемачите в областта на наземните и офшорните тръбопроводи. За поредна година строителният холдинг взе активно участие в програмата и разговаря с представителите на американската компания American Augers, от която закупи иновативно оборудване за хоризонтално насочено сондиране.

По време на събитието ГБС-Енерджи Сълюшънс проведе B2B среща с American Augers, в която бяха начертани планове за бъдещи действия по повод обучението на персонала, което ще се проведе в САЩ, и работата с машините, както и оказването на подкрепа при използването на машините при изпълнението на конкретни пресичания на място чрез хоризонтално насочено сондиране. Беше обсъдено как ще се извършва и техническата поддръжка на придобитото оборудване.

American Augers е с над 50-годишен опит в сферата на строителството и работи по строги тестове за качество и стандарт. Оборудването е от ръчно изработена здрава стомана, а майсторските им продукти се различават от останалите производители на пазара. Именно затова, с цел да разшири обхвата си на дейност, ГБС-Енерджи Сълюшънс се довери на тях.

„Новите машини ще улеснят работата ни - American Augers DD600 за хоризонтално сондиране, рециклиращата система American Augers M300DH и др. Внедрили сме, също така, съвременни технологии като Paratrack и Gyro System, които са ключови за успешното изпълнение на мащабни проекти в сферата на енергийната инфраструктура”, разказа изпълнителният директор на Енерджи Сълюшънс инж. Илия Карабаджаков.

В рамките на конвенцията представители от международни компании за инженеринг и строителство на тръбопроводи, производители и доставчици, представляващи повече от 40 държави, присъстваха на откритите общи срещи, където лекторите се фокусираха върху бизнес перспективите на сухопътните и морските тръбопроводи, новите технологии, здравето и безопасността и околната среда.

Главболгарстрой проведе срещи с нови и утвърдени партньори на водещи компании, сред които Herrenknecht AG, Maats, Darby Equioment и Opus S.R.L.

Работна среща между ГБС-Енерджи Сълюшънс и немската Herrenknecht Работна среща между ГБС-Енерджи Сълюшънс и немската Herrenknecht

„Подобни мащабни събития са изключително ценни за взаимното „сверяване на часовника“, тъй като всяка от участващите фирми притежава дългогодишен опит, множество успешни проекти и лидерски позиции в своята област. Имахме възможност за обмен на добри практики. Ние, от Енерджи Сълюшънс, като част от най-големия български строителен холдинг, успяхме да представим своята работа и напредък в най-иновативните модели на работа“, каза изпълнителният директор на ГБС-Енерджи Сълюшънс Зара Кизирян-Калчева.

Последна актуализация: 15:48 | 16.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Енергетика виж още
Финанси виж още