IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Westinghouse разработи система с изкуствен интелект за генериране на ядрена енергия

Системата ще доведе до оптимизирани разходи и съкратени срокове за всички етапи от целия жизнен цикъл на енергоблока, изтъква компанията

12:20 | 11.09.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания Westinghouse Electric Company представи своята най-нова система Hive Generative Artificial Intelligence (GenAI) System. Решението използва изкуствен интелект (AI).

Системата ще даде възможност за сериозна промяна в индустрията, която ще доведе до оптимизирани разходи и съкратени срокове за всички етапи от целия жизнен цикъл на енергоблока – от неговото проектиране, лицензиране и изграждане до дългосрочната му експлоатация.

Чрез системата Hive клиентите на Westinghouse ще получат достъп до патентовани знания и иновации в индустрията, създадени от компанията в продължение на над 100 години.

Системата ще оптимизира планирането на техническата поддръжка, ще подобри процесите за извършване на периодични инспекции и дигиталното потребителско изживяване така, че работните екипи да получават точната информация в правилното време.

Една от иновативните характеристики, които отличават системата Hive, е системата с изкуствен интелект bertha, която използва езикови модели, разработени за ядрената индустрия. Системата е наречена така в чест на Берта Ламе  – първата жена в САЩ, получила диплома за машинен инженер, и първата жена инженер, работила в Westinghouse. Решението включва предварително настроени и обучени модели, методи и инструменти, които могат да бъдат приложени към много различни случаи на употреба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 11.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Енергетика виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
гъбко
преди 53 минути
Хора от редакцията, моля, не се доверявайте сляпо на google translate. Много често ще получите преводи, като този на заглавието. Това не е превод, а пряка замяна на думи. Нека Ви предложа нещо друго на Westinghouse Unveils Pioneering Nuclear Generative AI System. Компанията Westinhouse представи генеративен AI, профилиран за разработка и оптимизиране в ядрената индустрия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Alex Silver
преди 57 минути
WH до тук фалира 6 пъти. С ИИ ще е седми. Като си нямат ЕИ, ще търсят ИИ. Една бита карта, за която се сещат такива, като местния "Инвестор". За други не се сещам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още