IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Електрохолд Трейд" стана асоцииран член на Европейската федерация на търговците на енергия

В асоциацията членуват 130 компании, сред които само три са български

13:19 | 18.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
"Електрохолд Трейд" стана асоцииран член на Европейската федерация на търговците на енергия

"Електрохолд Трейд" стана асоцииран член на влиятелната отраслова организация Европейска федерация на търговците на енергия (EFET).

Федерацията e създадена през 1999 г. с цел да подобри условията за търговия с енергия в Европа. В нея членуват 130 компании, сред които само три са български. Мисията на федерацията е да насърчава конкуренцията, прозрачността и свободния достъп в европейския енергиен сектор като част от решението за справяне с високите цени на енергийните ресурси и стимулиране на декарбонизацията на национално и на европейско ниво.

"Електрохолд Трейд" е първият лицензиран търговец на крайни клиенти от 2005 г. и един от водещите доставчици на пазара на електрическа енергия в България. От създаването си до 2022 г. компанията е доставила близо 45 млрд. KWh електрическа енергия на бизнес клиенти. Дружеството търгува на пазара на едро, предоставя решения за индустриални и корпоративни клиенти и управлява водеща балансираща група. Фирмата е част от групата "Електрохолд", която е собственост на най-големия публичен холдинг в страната - "Еврохолд".

Последна актуализация: 13:20 | 18.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още
Финанси виж още