IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Молбите за помощи при безработица в САЩ неочакваното намаляват

През предходната седмица те се увеличиха в югоизточните щати, засегнати от ураганите „Хелън“ и „Милтън“

16:14 | 17.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Заявленията за помощи при безработица в САЩ неочаквано намаляха, след като през предходната седмица се увеличиха в югоизточните щати, засегнати от ураганите „Хелън“ и „Милтън“, предаде Bloomberg.

Първоначалните молби за помощи при безработица са се понижили с 19 хил. до 241 хил. през седмицата, приключила на 12 октомври. Прогнозата на икономистите в анкета на Bloomberg беше за общо 259 хил. молби.

Т. нар. продължаващи молби, които са показател за броя на хората, получаващи обезщетения след първата седмица на безработица, са се увеличили до 1,87 млн. през предходната седмица, достигайки най-високата си стойност от юли насам, според данни на Министерството на труда, публикувани в четвъртък.

Щетите, нанесени от ураганите, попречиха на много хора да работят и вероятно да подадат молби за обезщетения. Това означава, че молбите за помощи ще продължат да се колебаят в краткосрочен план, въпреки че икономистите очакват тази волатилност в крайна сметка да отшуми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 17.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Пазар на труда виж още

Коментари

Финанси виж още