IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как кампанията "Започни млад" задържа талантливите младежи в България

Започва най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация

19:32 | 04.06.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Напоследък в България, а и в целия свят, основен проблем на бизнеса е намирането на служители. Националната кампания "Започни млад" цели да допринесе за решаването на този проблем. Това казаха Н.Пр. Йелена Филипович-Стоянов, дипломат, бивш управляващ Посолството на Черна гора в България, и Пламен Попов, говорител за кампанията "Започни млад", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

Стартира записването за новото издание за националната кампания "Започни млад" - най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Тази година домакини на събитията ще бъдат София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Монтана и Смолян. "Започни млад" се провежда под патронажа на Мария Габриел, а посланик на кампанията е Н.Пр. Йелена Филипович-Стоянов. 

"Младият човек днес има нужда от динамика. Той иска през две години да сменя позицията си, да върви нагоре. Да се развива самият той, но и заедно с компанията", каза Стоянов. Тази година ще имаме осем големи събития в осем големи града, като ще обхванем всички 27 общини, което значи и, че повече младежи и повече компании ще могат да се включат, посочи той.

"Идеята е много благородна - български младежи, които са амбициозни, можещи, талантливи и образовани, да срещнем с бизнеса, който е отговорен, който се развива и който от своя страна има нужда от тези млади хора, от кадри". "Крайната цел, която искаме да постигнем, е, тези младежи, най-важният ресурс, който притежаваме, да останат и да се реализират творчески и професионално именно в България, която има нужда от тях", обясни събеседникът.

Какви са ползите за работодателите от участието в тази инициатива? Какви са предприемаческите инициативи на Балканите, които текат в момента и в които младите хора могат да се  включат в момента? 

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 04.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазар на труда виж още

Коментари

Финанси виж още