IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алекса Тачев: Компаниите все по-често предлагат социални придобивки за служителите си

Платформата Bonubee не се стреми да изгражда пакети, а дава възможност за избор каква придобивка да се използва, посочи основателят ѝ

14:17 | 04.06.24 г.

Компаниите, които искат да бъдат добре приети на пазара на труда и атрактивни за служителите, особено сред новите поколения, залагат на допълнителни социални придобивки. Bonubee като платформа автоматизира процесите в компаниите за оптимизиране на работата със социални придобивки от една страна, а от друга – дава възможност на служителите сами да избират своите придобивки спрямо техните лични цели и интереси. Това обясни в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Алекса Тачев, основател на Bonubee.

„Все повече се разширява тенденцията за допълнителни социални придобивки, с които компаниите привличат и задържат кадри. Българският стартъп Bonubee цели да предостави платформа, чрез която бизнесът ще може да оптимизира ефекта от своите предложения, а работещите ще могат да се възползват по-пълно от тях“, поясни той.

Алекса Тачев съобщи, че основните пакети, използвани в момента, са карти за спорт или транспорт, допълнително здравно осигуряване. „Служителите невинаги използват тези пакети или не изцяло, което не е оптимално за компаниите, като Bonubee цели да разреши подобни проблеми. Нашият стремеж е да изградим платформа, която да даде и на фирмите, и на служителите възможност да са максимално гъвкави и да не се съобразяват с лимити и правила“, определи приноса на разработката Тачев.

По думите му оптимизацията е на две нива – с автоматизиране на процеса за HR отдела при интегриране на социалните придобивки в компаниите и с улесняване на служителите да разпределят бюджетите за социални придобивки.

Според Алекса Тачев за младите поколения допълнителната добавена стойност чрез социални придобивки е изключително важна. „Тази добавена стойност е в различни направления спрямо отделния служител и Bonubee не се стреми да изгражда пакети от придобивки, като дава на всеки възможността да избира каква придобивка да използва“, разкри експертът.

Основателят на Bonubee уточни, че компанията е нов проект и предстои да започне активна работа на българския пазар, но вече има първите си компании, с които ще тества продукта.

„Подобни платформи работят от години в Европа, като законодателството в България прави по-трудно създаването им, макар бизнес средата да е доста благоприятна като цяло“, коментира Тачев и прогнозира, че този пазар ще се развива.

Как персонализираните социални придобивки влияят на работниците? Какви социални придобивки избират различните индустрии? Какво е бъдещето на социалните придобивки може да разберете, ако гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 04.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазар на труда виж още

Коментари

Финанси виж още