IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Виктор Орбан пристигна на двудневно посещение в Северна Македония

Скопие одобри закон за взимане на заем от половин милиард евро от унгарското правителство

20:20 | 26.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан пристигна в Охрид, където на 27 септември ще се срещне с македонския си колега Християн Мицкоски. Орбан е пристигнал с голяма делегация, включваща 10 министри, предаде БГНЕС.

„Гордея се с възможността за укрепване на сътрудничеството между двете ни държави. Вярваме, че това посещение ще отвори нови възможности за икономически и културен обмен и ще укрепи нашето приятелство“, написа Мицкоски в своя профил във Facebook, след като посрещна унгарския лидер на летището.

На 17 септември парламентът на Северна Македония одобри закон за вземане на заем от половин милиард евро от унгарското правителство. Средствата само на хартия идват от Будапеща. Всъщност парите са част от 1 млрд. евро, отпуснати на Унгария от консорциум от китайски банки по-рано тази година, доказа разследване на Vsquare. Будапеща се оказа само посредник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 26.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още