IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доналд Тръмп си промени мнението и за легализирането на марихуаната

Според кандидат-президента евентуалното легализиране трябва да стане по съгласуван със закона начин

22:04 | 04.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Доналд Тръмп сигнализира, че ще даде подкрепата си за легализирането на марихуаната в родния си щат Флорида, където избирателите ще могат да гласуват за немедицинската ѝ употреба на вота през ноември.

Това представлява значителна промяна в политиката на бившия президент и настоящ кандидат на републиканците за Белия дом.

„Ще бъде направено по много съгласуван, законен начин. И начинът, по който се справят във Флорида, мисля, че ще бъде наистина добър“, каза Тръмп в подкаст, публикуван във вторник, с Лекс Фридман.

Коментарите на кандидат-президента са факт, след като по-рано той публикува в своята Truth Social, че Изменение 3 – както е известна кампанията за легализацията, ще изравни Флорида с други щати, като също така ще помогне за налагането му като „президент на реда и закона“.

Промяната в позицията на Тръмп е поредният сигнал, че той се опитва да разшири изборната си база – най-вече като привлече младите избиратели – и подчертава въпрос, по който вицепрезидентът и кандидат на демократите Камала Харис е срещала критики от по-прогресивните части на обществото.

Критици посочват, че по времето си на прокурор Харис е задържала хора за свързани с марихуана обвинения. Вицепрезидентът вече има по-прогресивни виждания по въпроса, предлагайки законопроект за декриминализирането на марихуаната, докато бе член на Сената и подкрепяше усилията на администрацията на Джо Байдън за помилване на американците, задържани за притежание.

„Независимо дали на хората им харесва, или не, това ще стане с одобрението на избирателите, така че трябва да бъде направено по правилния начин. Трябва щатският законодател да създаде закони, които да забранява използването ѝ на публични места“, посочи Тръмп.

Той също така заяви, че не трябва да бъдат съсипвани животи и да се хабят парите на данъкоплатците за арестуването на възрастни хора, които имат у себе си количества за лично ползване.

Собствената администрация на Тръмп в своя мандат заплаши да даде повече свобода на федералната прокуратура да прилага законите за марихуаната в щатите, които са предприели мерки по декриминализирането ѝ, преди в крайна сметка да реши, че всеки щат сам ще си решава как да регулира употребата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 04.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още