IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Корнелия Нинова и приближените ѝ съпартийци са изключени от БСП

Сред отстранените са още Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев

16:02 | 01.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев бяха изключени от БСП. Решението беше взето с над 100 гласа на Националния съвет на партията, съобщава БНТ.

Междувременно стана ясно, че Нинова не е подписала решението на Националния съвет да бъде упълномощен Атанас Зафиров да регистрира БСП в Централната избирателна комисия (ЦИК). Според Нинова оставката трябва да бъде приета от извънреден конгрес, провеждането за който беше отхвърлено днес от пленума. 

Тя потвърди, че регистрация на БСП ще има, и то направена от пълномощниците Георги Свиленски и Иван Ченчев, които също бяха изключени от БСП.

"Аз няма да участвам пряко в тези процеси. Дала съм пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Те оттук нататък ще се занимават с регистрация, листи. Нито съм си изтеглила оставка, нито съм си изтегляла пълномощно! За края на моята оставка трябваше да свикват Конгрес! Голяма грешка, че не го направиха. Не разбирам! Хем: "Махай се, хем не искат конгреса". Страхуват се! Уплашиха се от конгреса", посочва Нинова.

Преди това нейни привърженици и такива на временното ръководство на БСП, начело с Атанас Зафиров, влязоха в пререкания пред централата на партията на "Позитано" 20.

По-рано тази седмица Нинова обяви, че е упълномощила Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите.

Бившият лидер на партията предложи на Националния съвет да се проведе конгрес на партията на 28 септември, но предложението ѝ беше отхвърлено.

Очаквайте допълнителна информация по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 01.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още