IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК

До момента заседанието е на своята първа точка от дневния ред, в който са включени и дебати за евентуални наказания за Корнелия Нинова и приближените ѝ

15:30 | 01.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БСП
Снимка: БСП

Пленумът на БСП е задължил подалата оставка като председател на партията Корнелия Нинова да упълномощи Атанас Зафиров да представлява партията пред ЦИК, научи БНР.

По-рано тази седмица Нинова обяви, че е упълномощила Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите.

Малко по късно, от пресцентъра на БСП беше посочено, че партията не е бащиния и не може да бъде прехвърлена чрез пълномощно.

До момента днешното заседание е на своята първа точка от дневния ред, в който са включени и дебати за евентуални наказания за Нинова и приближените й.

Входът на партийната централа остава с охрана от полицията. На "Позитано" 20 са и симпатизанти на Нинова, които са тук от сутринта.

По-рано днес партийната централа на БСП осъмна с протест и полицейска охрана. Над 50 души от цялата страна дойдоха в подкрепа на Корнелия Нинова. Те не приемат решенията на временното ръководство.

БСП членове твърдят, че листите вече са подредени на тъмно.  Самата Нинова пък заяви, че единственото уставно и законно решение е да се свика конгрес. Тя предложи такъв да има на 28 септември.

"Моля да се успокоите, да няма напрежение! Благодаря ви, че сте тук и то спонтанно, нито съм писала постове в социални мрежи да призовавам хората, нито някаква агресия. Благодаря ви на всички, че сте тук и искам да бъдете спокойни. Внесла съм предложение в дневния ред на Националния съвет да се свика спешно Конгрес. Този Конгрес съм предложила да бъде на 28 септември, преди кампанията. Този Конгрес може да даде енергия на партията, може да даде стимул за кампанията, може да е сигнал за единство вътре в партията, както и да констатира моята оставка, за да приключи процесът по оставката. Докато Конгресът не го констатира, той не е приключил".

Пленумът обаче отхвърли предложението на Нинова за Конгрес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 01.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още