IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръководството на БСП отхвърли предложението на Нинова за конгрес на 28 септември

Националният съвет на партията трябва да реши дали Корнелия Нинова да бъде изключена заедно с няколко нейни приближени

13:20 | 01.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Люба Филипова/БГНЕС
Снимка: Люба Филипова/БГНЕС

Ръководството на БСП е отхвърлило предложението на Корнелия Нинова за конгрес на партията на 28 септември, съобщава БНТ.

Предложението дойде след като по-рано днес се стигна до сблъсъци между поддръжници на Нинова и на временното ръководство на партията.

Националният съвет на БСП трябва да реши дали тя да бъде изключена от партията заедно с няколко нейни приближени. Заседанието обаче закъсня заради създалото се напрежение на "Позитано". Сутринта първо младежите на БСП разлепиха плакати пред централата - "БСП без Нинова". Контрапротест в защита на лидера в оставка обаче започна да къса плакатите. Стигна се до намесата на полицията.

Самата Нинова излезе пред централата, благодари на събралите се в нейна подкрепа и увери, че партията ще бъде регистрирана за изборите.

Корнелия Нинова е обвинявана от своите съпартийци за създадения юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застрашаваща явяването им на предстоящите избори, както и в нарушаване устава на БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 01.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още