IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Камала Харис прие номинацията на Демократическата партия

В речта си тя обеща, че ще се стреми да приеме намаляване на данъците на средната класа

07:47 | 23.08.24 г. 3
Автор - снимка
Създател
Снимка: Al Drago/Bloomberg
Снимка: Al Drago/Bloomberg

Камала Харис прие номинацията на Демократическата партия на партийния конгрес в Чикаго, което я направи официален кандидат на Демократическата партия за президентските избори в САЩ на 5 ноември, предаде AFP.

„В името на американците, като тези, с които съм израснала, хора, които работят усърдно, преследват мечтите си и се грижат един за друг, в името на всички онези, чиито истории могат да бъдат написани само в най-великата нация в света, приемам вашата номинация да стана президент на Съединените щати“, каза 59-годишната Харис в реч пред въодушевените присъстващи.

"В продължителната борба между демокрацията и тиранията, аз знам къде съм и знам къде е мястото на Съединените щати", заяви тя, цитирана от Ройтерс и БТА, и обвини съперника си, републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, че се подчинява на диктатори.

Снимка: Al Drago/Bloomberg Снимка: Al Drago/Bloomberg

Харис описа изборите на 5 ноември като „ценна, мимолетна възможност да преодолеем горчивината, цинизма и миналите битки на разделението. Това е възможност да се начертае нов път напред."

Тя многократно подчерта разликите между себе си и Тръмп. "Само си представете Доналд Тръмп без ограничители", каза тя.

Тръмп, който обеща да отговори в реално време на речта на Харис, публикува поредица от съобщения в социалната си мрежа Truth Social, докато Харис още говореше, включително, че: "Тя е равнозначна на некомпетентност и слабост"; "Присмиват се на страната ни  по целия свят!" и "Тя никога няма да бъде уважавана от тираните на света!".

Приоритетите

В речта си тя каза, че като президент ще се стреми да приеме намаляване на данъците на средната класа.

Харис заяви, че Тръмп не е загрижен за средната класа. "Вместо повишаването на данъците на Тръмп ще приемем намаляване на данъците за средната класа, което ще облагодетелства повече от 100 млн. американци," каза Харис, цитирана от Ройтерс.

Тя обеща, че ако стане президент, ще стои редом със съюзниците от НАТО и ще подкрепя Украйна.

Харис изтъкна още в речта си, че сега е време за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" и за сделка за освобождаване на заложниците в Газа.

"Винаги ще отстоявам правото на Израел да се защитава", каза Харис, като добави, че "това, което се случи в Газа, е ужасна трагедия".

„Президентът Байдън и аз работим, за да прекратим тази война по такъв начин, че Израел да е в безопасност, заложниците да бъдат освободени, страданието в Газа да свърши и палестинският народ да може да реализира правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение“, подчерта Камала Харис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 23.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
karadjata
преди 21 минути
До: sssaaa Сега остана и да кажеш кога ще се случи това с краха на долара, дали ще е в този живот или ще се отложи отново и отново за следващото хилядолетие. По-скоро ще се случи поредния крах на Руплата и други любими на вас копейките валути, но не и на долара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
sssaaa
преди 1 час
Крахът на долара е неизбежен. Какво по-логично това да се случи точно при жена Президент. А като гледаме как и тя и Тръмп одобряват Криптото, то нищо чудно да създадат нов световен финансов ред, като положат основите му още през това десетилетие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
evlogi
преди 1 час
Як популизъм в действие.Данъците на средната класа в Щатите са 2-3 пъти по-ниски от тези,които плаща средната класа в Западна Европа. Тия продължават да залъгват популацията,че могат да постигнат някакво подобие на европейските социални системи като таксуват повече само най-богатия 1%. С подобни идеи няма никакъв шанс Америка да постигне подобряване на фискалното си състояние.Явно ще се стреснат чак когато нещата наистина загрубеят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още