IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Румен Гайтански - Вълка се предаде доброволно

Предстои бизнесменът да бъде задържан за 72 часа и да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно присвояване

17:07 | 16.08.24 г.
Автор - снимка
Автор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Румен Гайтански-Вълка се е предал доброволно, съобщи БНТ. Той е бил придружен от адвоката си.

Предстои бизнесменът да бъде задържан за срок до 72 часа и да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно присвояване.

Румен Гайтански-Вълка се разследва за присвояване на необезпечен кредит за 150 млн. лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев.

Единственият задържан по случая - адвокат Иван Георгиев, беше пуснат по-рано днес срещу парична гаранция от 50 000 лева.

Стоян Мавродиев все още се издирва.

Мавродиев е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, за което е предвидено лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на част или на цялото имущество.

Като обвиняем бяха привлечени още Румен Гайтански – Вълка и служител на „Роудуей кънстракшън“ – дружеството, усвоило кредита, на име Иван Георгиев. Мавродиев е обвинен като извършител на присвояването, а Гайтански и Георгиев – като подбудител и помагач.

При извършваните претърсвания от базата на „Волф“ – една от фирмите на Гайтански, бяха иззети луксозни автомобили собственост на бизнесмена. По информация на БНТ те са закупени с пари от кредита, отпуснат от ББР, а съдът е дал разрешение да се изземат 8 автомобила. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 16.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още