IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавата е изплатила над 300 хил. лв. на пострадали от природните бедствия през лятото

Средствата са за помощ на хората, пострадали при наводненията и пожарите през летните месеци

14:50 | 06.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Над 300 хил. лв. е отпуснатата и изплатена помощ от държавата на пострадалите от природни бедствия през лятото, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Агенцията за социално подпомагане е отпуснала помощ на 304 семейства за общо близо 200 хил. лв. в 7 области в страната, пострадали от поройни дъждове и градушки през юни. На пострадалите от гр. Шипка са изплатени 57 900 лв., а на 25 семейства от областите Хасково, Пловдив и Ямбол са изплатени общо 39 450 лв. за покриване на последствията от пожарите през юли и август.

На жителите от с. Отец Паисиево, пострадали от бедствието, са отпуснати 15 780 лв., а на хората от с. Воден са изплатени 20 514 лв.

Подадените към момента заявления по приетата от Министерския съвет програма за компенсиране на разходите на физически лица, пострадали от пожарите са 43. Към 5 август са изплатени 3156 лв. на 2 семейства. На 6 домакинства вече са издадени заповеди за отпускане на помощта, а останалите 35 заявления се обработват и в кратък срок предстои да бъдат изплатени. До момента очакваният разход за изпълнение на тази програма са в общ размер 67 854 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 06.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още