IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кампанията на Тръмп е събрала по-малко пари през целия юли от тази на Харис за седмица

За републиканеца месечната сума е близо 139 млн. долара, докато от лагера на Харис съобщават за 200 млн. долара след отпадането на Байдън

12:34 | 02.08.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Christian Monterrosa/Bloomberg
Снимка: Christian Monterrosa/Bloomberg

Предизборната кампания на бившия президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обяви в четвъртък, че през изминалия месец са били събрани в негова подкрепа 138,7 млн. долара. Това е по-малко от сумата, която новата му опонентка на изборите през ноември, вицепрезидента Камала Харис, е събрала през първата седмица на кандидатурата си за Белия дом, отбелязва БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

От кампанията на Тръмп заявиха, че разполагат с 327 млн. долара в брой през август, а до изборите остават малко повече от три месеца.

Кампанията на Харис все още не е обявила общите си суми за набиране на средства през юли и не е казала колко са средствата за кампанията ѝ, но твърди, че влизането на вицепрезидента в надпреварата е предизвикало вълна от нови дарения и доброволци. Екипът на Харис обяви, че са събрани 200 млн. долара през първата седмица, след като на 21 юли президентът Джо Байдън съобщи, че се отказва от кандидатурата си за преизбиране и официално подкрепя Харис.

Оттогава вицепрезидента засили графика си на пътувания и пусна множество реклами, представящи биографията ѝ и критикуващи Тръмп. Някои от членовете на партията ѝ, които смятаха, че Тръмп ще спечели след изключително слабото представяне на 81-годишния Байдън в дебатите на 27 юни, сега виждат нов шанс с 59-годишната Харис.

Очаква се Харис да стане официалният кандидат за президент на партията си чрез виртуално гласуване на делегатите на Националния конгрес на Демократическата партия в процес, който ще приключи в понеделник. Тя вероятно ще посочи своя кандидат за вицепрезидент по същото време.

Конгресът на Демократическата партия се открива в Чикаго на 19 август.

По-рано от кампанията на Доналд Тръмп, Националния комитет на Републиканската партия и други структури обявиха, че са събрали 331 млн. долара за трите месеца до юни. Нападението срещу републиканеца по време на предизборно събитие на 13 юли активизира част от поддръжниците му, както и обявяването на кандидата за вицепрезидент, сенатора от Охайо Джей Ди Ванс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 02.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
mr. Yoda
преди 48 минути
Харис, Харис, Харис.... и не забравяйте да купите и гробарски инструменти за половината нация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Tikva007
преди 2 часа
*от лагера на Харис съобщават за 200 млн. долара след отпадането на Байдън* - Иха, ще има яко за ала-бала!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още