IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Богдана Панайотова е временният главен архитект на София

Тя има над десет години административен опит като главен архитект в община Хасково и община Свиленград

10:16 | 29.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Богдана Панайотова е временно изпълняващ длъжността главен архитект на Столична община, съобщиха от пресцентъра на общината. Паралелно с назначението ѝ започва подготвителна дейност на конкурса за избор на нов главен архитект.

Богдана Панайотова има над десет години административен опит като главен архитект в община Хасково и община Свиленград. Била е и началник на Регионалната дирекция "Национален строителен контрол" (РДНСК)-Хасково.

До момента е била управител на фирма за консултантски услуги в строителството, в която изпълнява функциите на инженер консултант по FIDIC (Международната федерация на инженерите-консултанти) и строителен надзор по Закона за устройство на територията (ЗУТ), основно на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение. Сред тях е изграждането на части от първи, втори и трети метродиаметър на метрото в София, пътища, водни цикли, пречиствателни станции, язовири и други обекти от техническата инфраструктура. 

Панайотова притежава удостоверение за пълна проектантска правоспособност от Камарата на архитектите в България, на която е член. Членува и в Българската асоциация на архитектите и инженерните консултант (БААИК) и Съюза на архитектите в България (САБ).

Богдана Панайотова има магистърска степен “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Завършва Математическата гимназия в Хасково с отличие и златен медал. Има три деца. 

В петък кметът на София Васил Терзиев съобщи във Facebook, че е приел оставката на главния архитект на София Здравко Здравков.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 29.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още