IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Камала Харис призна, че е "аутсайдер" в надпреварата за Белия дом

Тръмп каза пред консервативни християни, че ако спечели, повече няма да им се налага да гласуват

10:26 | 28.07.24 г. 1
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американският вицепрезидент Камала Харис призна вчера, че е "аутсайдер" в битката срещу Доналд Тръмп, но потвърди, че нейната току-що започнала кандидат-президентска кампания ще надделее над "откровените лъжи" на нейния съперник, предаде Франс прес.

Харис, която през изминалата седмица получи подкрепата на големи имена в лагера на републиканците, за да замени Джо Байдън в надпреварата за Белия дом, участва в набиране на средства в Питсфийлд, щата Масачузетс.

„Ние сме аутсайдери в тази надпревара, това е вярно, но това е кампания за народния вот“, каза 59-годишната Харис, която е бивш сенатор.

Харис, която през януари 2021 г. стана първата жена, първата афроамериканка и първата личност от азиатски произход, заела вицепрезидентския пост, поема новата си роля на кандидат за изборите на 5 ноември. 

Тя успя да даде нов тласък на кампанията на Демократическата партия седмица, след като президентът Джо Байдън обяви оттеглянето след силен натиск заради опасения относно възрастта му и неговите физически и умствени способности.

Вчера Камала Харис отново разкритикува републиканския си съперник Тръмп, който не иска веднага да участва в дебат с нея.

„Надявам се той да преразгледа решението си, защото имаме много да говорим“, каза Харис.

Междувременно Тръмп предизвика възмущение, като каза на аудитория от консервативни християни, че „няма да се налага да гласуват повече“, ако бъде преизбран в Белия дом през ноември, предаде ДПА.

В петък вечерта на предизборно събитие пред в щата Флорида 78-годишният политик призова хората да гласуват на президентските избори на 5 ноември, защото ще трябва да го направят само веднъж.

„Християни, излезте и гласувайте! Само този път. Няма да ви се налага да го правите повече. Още четири години, знаете ли какво? Нещата ще бъдат поправени. Ще бъде добре. Няма да ви се налага да гласувате повече, мои чудесни християни“, каза Тръмп.

Какво точно е имал предвид Тръмп, остава неясно. Бившият президент винаги е провокативен по време на предизборната кампания и умишлено оставя място за интерпретации.

Предизборният екип на неговия политически съперник Камала Харис разчете изявлението на Тръмп като индикация, че той иска да „премахне демокрацията“, ако се върне в Белия дом.

„Когато вицепрезидентът Харис казва, че на тези избори става дума за свободата, тя има предвид точно това“, каза говорител.

„Нашата демокрация е атакувана от престъпника Доналд Тръмп: След като загуби последните избори, Тръмп, изпрати тълпа да преобърне резултатите. В тази кампания той обеща насилие, ако загуби, край на нашите избори, ако спечели, и прекратяване на действието на конституцията, за да бъде овластен да бъде диктатор и да изпълни своя опасен „Проект 2025 – дневен ред за Америка."

Изявлението се вписва в други твърдения, направени от Тръмп, като това, че ще е „диктатор само в първия ден“.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 28.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
alekseevyxa
преди 2 часа
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:-- https://use.my/woodman
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още