IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички щатски председатели на Демократическата партия подкрепиха Камала Харис

Тя спечели подкрепата на много демократи, но влиятелни хора в партията като Нанси Пелоси запазват мълчание

08:14 | 22.07.24 г. 1
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Щатските председатели на Демократическата партия подкрепиха вицепрезидента Камала Харис за нов кандидат за президент на партията, който да се изправи срещу кандидата на републиканците и бивш президент Доналд Тръмп. Председателите проведоха конферентен разговор, след като президентът Джо Байдън обяви, че се оттегля като кандидат на партията, съобщи Ройтерс.

"След изявлението на президента Байдън нашите членове веднага се събраха, за да се обединят зад кандидата, който има опит в печеленето на трудни избори и който е доказан лидер по важните за американците въпроси: репродуктивната свобода, предотвратяването на насилието с огнестрелно оръжие, опазването на климата, правосъдната реформа и възстановяването на икономиката", заяви в изявление Кен Мартин, президент на Асоциацията на щатските демократични комитети.

"Този човек е нашият действащ вицепрезидент Камала Харис."

По-рано Ройтерс съобщи, че групата е подкрепила вицепрезидента, като един от източниците заяви, че има "пълна подкрепа" тя да бъде начело на листата.

Много демократи бързо подкрепиха кандидатурата на Харис за президент на партията срещу Тръмп на изборите през ноември, но някои влиятелни членове на партията, включително бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, запазиха мълчание.

В партията има много съмнения дали Харис може да победи Тръмп. Някои демократи предложиха партията да проведе минипървични избори преди конгреса през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 22.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
Tikva007
преди 1 час
*Щатските председатели на Демократическата партия подкрепиха вицепрезидента Камала Харис за нов кандидат за президент на партията* - Само така! А за вице на Камала - Карин Жан-Пиер! След 4 години на президентския пост на един бивш умен, грамотен и опитен, но брутално дементирал от старост политик, е време за откровен ддеббил на този пост. На този фон Тръмп изглежда като Линкълн, а политическата система на САЩ в терминален стадий на множествена склероза, предлагайки такова лидерство на народа си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още