IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активисти призоваха за "ДПС без Пеевски" и чакат да си подаде оставката

Членове, подкрепящи Ахмед Доган, влязоха в централата на партията в центъра на София

13:24 | 19.07.24 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Активисти от структурите на ДПС са поискали среща на ръководството и са изразили пълната си подкрепа към почетния председател на партията Ахмед Доган, съобщи един от съпредседателите на партията Джевдет Чакъров пред медии.

Всички се обединяват зад "ДПС без Пеевски" и поискаха оставката на другия съпредседател Делян Пеевски, отбеляза още той и допълни, че партията призовава за запазването на етническия мир в страната.

"Няма да се позволи подмяна в партията - ДПС е в оздравителен процес, ДПС ще си върне ценностната система, съдържанието, функционирането на базата на демократичните ценности и принцити", категоричен беше Чакъров.

Ще има срещи с младежките организации и с основните членове на партията, каза съпредседателят на ДПС.

Срещата на структури на ДПС се провежда в столичния хотел "Балкан", активистите размахват знамена "ДПС без Пеевски". По-късно те се преместиха и пред централата и с плакати "Искаме си централата" и "Централата е на ДПС" нахлуха в сградата на бул. "Александър Стамболийски" в центъра на София. Не стана ясно обаче защо те нямаха достъп до сградата и се наложи отварянето на вратата да стане от ключар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 19.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още