IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пеевски: ДПС ще върне втория мандат веднага

Няма да изключим 14-те депутати, които гласуваха "против", с Доган продължаваме заедно, каза председателят на ДПС

14:29 | 04.07.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Ще върнем втория мандат веднага. Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори. Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, цитиран от БТА. Той призова президента да забърза процедурата с мандатите. Ясно е, че се върви към избори, посочи председателят на ДПС и определи това като огромна грешка.

"ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно", каза Пеевски пред медиите.

"На никого няма да позволим да цепи и да интригантства. Имам различия към определени хора. Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи", допълни той.

"Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени", заяви още Пеевски.

"Искам да се чуват регионите. Когото не харесват хората, не искам да е депутат, не искам да се бърка в организациите и да потиска хората", коментира още Пеевски. Той обясни, че са изключени от парламентарната група само хора, за които това е било поискано от организациите. Няма нито един изключен от мен човек, добави той на въпрос дали ще бъдат изключени 14 депутати на ДПС, гласували против кандидатурата на Росен Желязков за премиер, излъчен от ГЕРБ-СДС.

В очакване президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че спира преговорите за съставяне на правителство. "Няма да участваме повече в преговорите и това го казахме ясно пред всички", заяви Борисов.

"Вторият мандат е нулев", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Почти е невъзможно съставянето на правителство с втория и с третия мандат", посочи депутатът от БСП Деян Дечев. 

Президентът предстои да връчи втория мандат на втората политическа сила ДПС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 04.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още