IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият председател на БСП: Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС

Атанас Зафиров отхвърли като мит тезата, че вътрешни лица искат да тласнат неговата партия към коалиция с първите две най-силни партии на последните избори

17:35 | 15.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС, заяви избраният за временен председател на партията Атанас Зафиров, цитиран от БНР.

"Още един мит и упорито повтаряна лъжа, която беше разобличена на днешното заседание на Националния съвет - тезата за "търгашите", които искат да отворят крепостта отвътре и да хвърлят партията в лапите на ГЕРБ и ДПС. Националният съвет на БСП, въз основа на резултатите от изборите за 50-о НС, които ни отредиха ролята на опозиция, потвърждава решението си да не подкрепя правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС", заяви Атанас Зафиров, който оглавява временно БСП, след като беше приета оставката на Корнелия Нинова, подадена от нея заради слабия изборен резултат на партията.

Междувременно стана ясно, че Борислав Гуцанов е избран за председател на парламентарната група на БСП.

Investor.bg припомня, че на 11 юни Корнелия Нинова обяви, че подава оставка като лидер на БСП, позовавайки се на „катастрофалните“ резултати на предсрочния парламентарен вот.

Тя отрече възможността за подкрепа на правителство с мандата на ГЕРБ и се обяви за програмно правителство.

„Партийни сглобки не правим, правителство на ГЕРБ не подкрепяме. Ние смятаме, че България може да бъде извадена от кризата само с надпартийно експертно и срочно програмно правителство“, каза Нинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 15.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още