IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Без нашето участие в консултациите Борисов не може да стане премиер

Съпредседателят на ПП подчерта във Facebook, че всеки глас за неговата коалиция е бил глас срещу „Борисов-премиер“

11:20 | 15.06.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

Без участието на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) в консултациите за съставяне на редовно правителство Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, не може да стане премиер, изтъква съпредседателят на ПП Кирил Петков в публикация в социалната платформа Facebook.

Той подчерта, че всеки глас за ПП-ДБ е бил глас срещу "Борисов-премиер".

„Това е ваша победа. Откакто се появи "Продължаваме промяната" - млада партия, само на три години, Борисов така и не успя да влезе в любимата си роля, колкото и да му се искаше. Така че има смисъл. Продължаваме напред“, подчерта Петков.

В четвъртък (13 юни) Борисов обяви, че ще има правителство, ако премиерът бъде от ГЕРБ, подчертавайки, че той не възнамерява да се кандидатира за тази позиция.

ГЕРБ излъчва преговорен екип за срещи с партийно представените партии в състав: Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова. По думите на Борисов трябва да има експертен кабинет, доминиран във важните министерства от ГЕРБ, и настоява от неговата партия да са премиерът, външният и военният министър.

„Времето е за държавата, не е време за самохвалство и егоцентризъм и за противоборство между институциите, а за държавнически решения“, заяви лидерът на ГЕРБ и подчерта, че победата на партията във вота е категорична и е доволен от изборния резултат. Той е категоричен, че по общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. „Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите – не е време за тях. Светът е във война, пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени“, каза Бойко Борисов.

В петък (14 юни) Кирил Петков каза, че независимо какво правителство предложи Борисов, ще бъдат ясна опозиция. Според Петков ПП ще бъдат ясна и конструктивна опозиция, като ще подкрепят всички политики, които са "за" Европа и "против" корупцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 15.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 1
scott
преди 1 месец
кире, у друвен китай, най-важният човек в държавата е стоял в "приюта на отшелника" неговите заповеди се изпълнявали веднага, без обсъждане и безпрекословно.не е гоуема хвалба да казваш, че пу и нема да стане император, а всъщност принцеса цъ си да ти управлява и само дволеца да знае за това.....................тиквата победи, търси си нова офца да удуши и схруска, ше си намери. фактите са важни, не лаенето в полунощ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още