IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Величие": Излизането от ЕС и НАТО не е приоритет за българите

Партията изрази очаквания да има представител и в Европейския парламент

00:48 | 10.06.24 г. 4
Снимка: Страницата на партия "Величие" във Facebook
Снимка: Страницата на партия "Величие" във Facebook

Не е приоритет за българите излизането от ЕС и НАТО, заявиха от партия "Величие" в коментар за позициите си и с какво се различават от "Възраждане". Партията се оказа голямата изненада на предсрочните избори, след като по всяка вероятност прекосява 4-процентната бариера за влизане в парламента, показват паралелните преброявания на социологически агенции. 

Ивелин Михайлов, едно от водещите лица на партията, беше категоричен пред БНТ, че във "Възраждане" смятат, че проблемите за страната идват от външни фактори, а според тяхната партия причините са вътрешни и трябва сами да работим за стабилизирането на българската икономика и да се борим срещу корупцията.

Подкрепяме българската позиция, заяви още Михайлов в отговор на въпрос за позицията на партията относно войната в Украйна.

Съоснователят на "Величие" и водач на евролистата полк. Николай Марков отбеляза, че трябва да бъде направен анализ на възможностите на армията и икономиката за водене на война. "Очаквам да се върне парламентарната републка, знаете много добре, че парламентът не функционира, няма върховенство на закона", заяви още той относно бъдещите планове на партията и допълни, че сред приоритетите им е свободата на словото.

Михайлов заяви, че първата работа на "Величие" ще бъде да поиска ревизия в икономиката и Зелената сделка.

Двамата лидери бяха категорични още, че данните им сочат, че поне 5,9% от участвалите в изборите са подкрепили партията им, което означава, че "Величие" ще има и един представител в Европейския парламент. 

Определяйки къде са в политическия спектър, от "Величие" обясниха, че не са нито проруска, нито крайнодясна партия и отхвърлиха сравнението им с "Възраждане". "Ние няма да работим като другите", заяви Марков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 10.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
vadimka
преди 2 седмици
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Alex Silver
преди 2 седмици
Като видя псевдополковник с толкова голям корем, па си викам - той себе си не може да оправи, та тръгнал да оправя България. И все приказва такива едни купешки приказки, а дори не са го набили или арестували. Значи е поредното мюре на козяшка копанка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
tetris12
преди 2 седмици
Факта, че не малко хора им се връзват на приказките и са гласували за тях не говори добре за менталното състояние
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
RoyBatty
преди 2 седмици
Не видях в статията ще участват ли в управляващата коалиция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още