IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само с едно видео Тръмп остави Байдън да му диша прахта в TikTok

Първата публикация на Тръмп, която представлява монтаж от предизборни мероприятия, събра 6 млн. харесвания към обяд българско време в четвъртък

14:42 | 06.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Бившият американски президент Доналд Тръмп публикува първия си видеоклип в социалната мрежа TikTok в събота, но вече е натрупал повече последователи и харесвания от предизборния акаунт на настоящия държавен глава Джо Байдън, съобщава Bloomberg.

Първата публикация на Тръмп, която представлява монтаж от предизборни мероприятия, събра 6 млн. харесвания към обяд българско време в четвъртък, а акаунтът му има 5,7 милиона последователи само за няколко дни. Предизборният акаунт на Байдън, който публикува стотици видеоклипове от дебюта си през февруари, има само 364 хил. последователи и общо 4,7 млн. харесвания.

@realdonaldtrump Launching my TikTok at @UFC ♬ original sound - President Donald J Trump

От кампанията на Тръмп изтъкнаха разликата в прессъобщение в сряда, подчертавайки популярността на милиардера в приложението, което той самият се опита да забрани преди четири години, докато беше на поста.

След това обаче той излезе в подкрепа на приложението, което може да бъде забранено в САЩ, ако китайската му компания майка ByteDance не се откаже от своя дял в собствеността в платформата до 19 януари. Байдън, който подписа закона, който може в крайна сметка да забрани TikTok в САЩ на основание, че представлява риск за сигурността на американските потребители, все още използва платформата за кампанията си.

Съдържанието в TikTok, посветено на Тръмп, като цяло се представя по-силно от публикациите, фокусирани върху Байдън през последните месеци, въпреки че представянето варира в зависимост от новинарския цикъл, според Бен Дар, основател на CredoIQ, фирма за анализ на социални медии.

От кампанията на Байдън заявиха, че продължават да засилват присъствието си в социалните мрежи, включително TikTok и Instagram, и се ангажират да похарчат още милиони долари за дигитални инвестиции, както и да изградят връзки с инфуенсъри.

И двамата кандидати използват TikTok, за да привлекат младите избиратели. От TikTok твърдят, че имат 170 млн. месечни потребители в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 06.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още