IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кампанията на Тръмп събра рекордните 35 млн. долара дарения за ден

Парите са внесени от поддръжници на бившия президент, след като беше осъден за криминално престъпление

18:39 | 31.05.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Кампанията на Доналд Тръмп за президент на САЩ събра рекордните дарения на стойност 34,8 млн. долара само за ден - след произнасянето на присъдата срещу него, съобщава CNBC. 30% от донорите са нови, сочат още данните.

Сумата е набрана от момента, в който присъдата срещу бившия президент беше произнесена в четвъртък до полунощ и не обхваща часовете след това. В лагера на Тръмп са ентусиазирани от тази подкрепа и смятат, че бившият президент ще получи официалната номинация от републиканците въпреки присъдата.

Преди две седмици стана ясно, че през май Тръмп е набрал повече финансови средства от своя опонент Джо Байдън. Това се случва за първи път през 2024 година. Заради кампанията за набиране на дарения действащият президент все още се колебае дали да присъства на срещата за мир в Украйна, която ще се проведе в средата на юни в Швейцария. Събитието обаче съвпада с кампанията за набиране на средства в Калифорния.

Доналд Тръмп стана първият американски президент, осъден за престъпление, след като съдебното жури в Ню Йорк го призна за виновен във фалшифициране на документи с цел да прикрие плащането на 130 хил. долара на порнозвездата Сторми Даниълс. Целта е била да я накара да запази мълчание за връзката им преди изборите през 2016 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 31.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още