IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Божков излиза на свобода срещу гаранция от 130 хил. лева

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване

12:38 | 28.05.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу парична гаранция от 130 хил. лева. Това реши окончателно Софийският апелативен съд, като отмени домашния арест на бизнесмена.

Преди повече от седмица градският съд постанови, че Божков може да излезе на свобода срещу същата сума. С решение от днес апелативните съдии потвърдиха размера на паричната гаранция.

Съдебният състав намира за неоснователни както настояването на защитата на подсъдимия да бъде с мярка „подписка“ или да не му бъде налагана никаква мярка за неотклонение във връзка с делото, по което е подсъдим, така и искането на прокуратурата за запазване на мярката „домашен арест“ или увеличаване на паричната гаранция на 500 хил. лв.

На 7 май Софийският градски съд пусна от домашния арест бизнесмена Васил Божков. Съдът тогава се мотивира, че вече са минали осем месеца от задържането му. Според съда няма опасност на свобода Божков да извърши престъпление. Няма риск и бизнесменът да влияе върху събирането на доказателства. Също така няма опасност и той да се укрие. В мотивите си съдът записа, че Божков има стриктно поведение от началото на ареста му, не е нарушавал мярката си за неотклонение. Неоправдана процесуална репресия би било, ако Божков остане под домашен арест, посочи съдът. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 28.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
doba
преди 1 месец
Хех, 12 обвинения в изнасилвания само... :) ще има имиграция ако искат да са живи... :) още като офейка го предвиждах, че е незаконно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 1 месец
пушенето на пури е като пушенето на цигари ... смъртоносно удоволствие ... очевидно ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още