IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството в оставка даде на ПП правото да ползва два държавни имота в София

Те ще се използват за административните нужди на централното ръководство и местните структури в столицата

18:11 | 20.03.24 г.
Снимка: БГНЕС/Антон Станков
Снимка: БГНЕС/Антон Станков

Правителството в оставка даде на „Продължаваме промяната“ (ПП) правото да ползва два държавни имота в София за административните нужди на централното ръководство на партията и за местната структура в столицата, се посочва в съобщение от правителствената пресслужба. Имотите се предоставят съгласно Закона за политическите партии.

Единият офис се намира на ул. „Христо Белчев“ № 8 в район „Средец“, а вторият – на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“. Партията ще може да използва имотите за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Предоставените от държавата имоти ще могат да бъдат ползвани само за нуждите на партията, която трябва да ги стопанисва, и няма да бъдат отдавани под наем или преотстъпвани, нито там може да бъде осъществявана икономическа дейност.

Предвидено е областният управител на София да осъществява контрол за спазване на условието, при което се предоставят имотите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 20.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още