IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест партии се регистрираха днес в ЦИК за вота на 2 октомври

Крайният срок за подаване на документите за участие изтича на 17 август

15:20 | 16.08.22 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

"Възраждане" с амбиция да са първа политическа сила

Партия "Възраждане" се регистрира със заявка да спечелят изборите. „Очакваме това да се случи, за това работим откакто е създадена партия "Възраждане", категоричен бе заместник-председателят на "Възраждане" Петър Петров. По думите му са важни методичност и последователност. Петров допълни, че от партията са убедени, че хората ще им гласуват доверие. "С тази нагласа винаги се явяваме на избори — да станем първа политическа сила и това ще се случи", каза още Петър Петров.

Той е категоричен, че към момента няма партия или коалиция, с която биха могли да се коалират и ще управляват самостоятелно. Според него дали ще отидем отново на избори след изборите през октомври ще реши българският гласоподавател. "Ние сме готови отново да се явим на избори при необходимост", заяви зам.-председателят на партията. На въпроса как ще се борят с кризите в страната, Николай Дренчев каза, че "Възраждане" е в състояние да подобри отношенията с Русия и в частност по отношение на енергийната криза.

ВМРО се явява самостоятелно на изборите

Над 4 хиляди подписа внесоха и от ВМРО. Партията се регистрира самостоятелно за предстоящия вот, въпреки че настояваше за широко патриотично обединение. Формацията ще се бори за участие в управлението на държавата, заяви един от съпредседателите й - Ангел Джамбазки.

"Патриотично обединение трябва да има и ние сме го доказали във времето. Обединението не се е провалило, разговори предстоят и продължават, може би не на тези, а на следващи избори, които, най-вероятно няма да са последните, за съжаление! Отиваме на избори с платформата на ВМРО - платформа, която е основана, първо, на защита на българския интерес, който беше продаден от коалицията "Антимакедония". Когато ВМРО отново управлява, интересът ни по темата Македония ще бъде защитен обратно; неизбежни разговори за доходите на българските граждани и за цените, които са умопомрачителни и много важния разговор за това как трябва да се промени конституционният модел в държавата, за да се избегнат такива ситуации - 4-5 избора за една година, това е безобразие и безумие", каза той.

ДПС се регистрираха за изборите със заявка да спрат лъжата в политиката

ДПС трябва да има много добър изборен резултат, за да победят българските граждани. Крайно време е да пресечем лъжата в политиката, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти, след като Движението внесе в ЦИК 3333 подписа за участие в предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. 

Карадайъ заяви, че е крайно време да бъде възстановена нормалността в политиката. "Ние от много време, от дълги години призоваваме за това. Нормалността и възстановяването на нормалността не означава реваншизъм. За да има просперитет, в обществото трябва да има обединение, трябва да има диалог и затова нашата нагласа е победа", добави той.

Политически партии и коалиции от партии подават документи за регистрация за участие в изборите на 2 октомври до 17:00 ч. на 17.08.2022 г., напомнят от Централната избирателна комисия.

Регистрираните от ЦИК коалиции от партии в срок до 27.08.2022 г. могат да подават заявления за отразяване на промени, настъпили в състава на коалицията – напускане на партия или включване на нова партия.

(по БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още