IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БВП и производителността на труда ще са на фокус през седмицата

БНБ ще публикува дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за август

09:32 | 02.09.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (2 септември) няма обявени събития.

Във вторник (3 септември) Националният статистически институт ще обяви какви са фискалните данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" за юли 2024 г.        

В сряда (4 септември) няма обявени събития.

В четвъртък (5 септември) Българската народна банка ще публикува дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за август.

От НСИ ще научим какви са индексите на производството в услугите през юни.

Ще излязат данни за индексите на оборота в раздел „Tърговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени през юли 2024 г.              

От статистиката ще разберем какъв е брутният вътрешен продукт (БВП) на национално ниво през второто тримесечие на тази година.

НСИ ще ни информира за производителността на труда, заетите лица и отработеното време през второто тримесечие на тази година.

В петък (6 септември) е национален празник, на който честваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 02.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още