IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лихвената статистика и брутният външен дълг ще са на фокус през седмицата

От НСИ ще научим какви са данните за туристически пътувания и цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността

09:56 | 26.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (26 август) Националният статистически институт ще публикува предварителни данни за туристически пътувания и разходи за туризъм на населението за второто тримесечие.

От статистиката ще излязат данни за транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) през второто тримесечие на 2024 г.

Във вторник (27 август) БНБ ще обяви какво е движението на лихвите през юли.

В сряда (28 август) НСИ ни информира за пътуванията на българи в чужбина и посещения на чужденци в България през миналия месец.

В четвъртък (29 август) от статистиката ще научим какво е производството и доставките на енергийни продукти през юни.

Пак от НСИ ще разберем какво е наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през август.

В петък (30 август) от БНБ ще излязат данни за брутния външен дълг през юни.

Централната банка ще представи резултатите от дейността на банките през юли.

В последния работен ден на тази седмица и този месец, НСИ ще публикува данни за цени на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през юли. 

Ще излязат предварителни данни за чуждестранни преки инвестиции, разходи за придобиване на дълготрайни материални активи, и промишлени продукти в натурално изражение (по номенклатура ПРОДПРОМ) за миналата година.

НСИ ще представи предварителни данни за дейността на пенсионни дружества и фондове, специализирани инвестиционни предприятия, предприятия с нестопанска цел, застрахователни и презастрахователни предприятия и нефинансовите предприятия от всички сектори за 2023 г.

Ще излязат данни за демографията на предприятията с работодател през 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 26.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

Финанси виж още