IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германското индустриално производство се повишава повече от очакваното

Автомобилите и електрическото оборудване са били движещата сила на растежа

12:13 | 07.08.24 г. 3
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германското промишлено производство се е повишило през юни - добра новина за най-голямата европейска икономика, която неочаквано се сви през последното тримесечие, предаде Bloomberg.

Показателят е нараснал с 1,4% спрямо май, надхвърляйки прогнозата за ръст от 1% в проучване на Bloomberg сред анализатори. Данните от сряда сочат още, че автомобилите и електрическото оборудване са били движещата сила на растежа.

Промишленото производство в Германия се повишава повече от очакваното. Изображение: Bloomberg Промишленото производство в Германия се повишава повече от очакваното. Изображение: Bloomberg

Днешните данни бяха публикувани след по-голям от очаквания ръст на фабричните поръчки през юни, въпреки че други скорошни данни разочароваха. Брутният вътрешен продукт, бизнес настроенията и показателят за производството в частния сектор отбелязаха изненадващи спадове.

Тъй като досега през тази година производителите не се представяха достатъчно добре, тежестта за подкрепа на растежа беше възложена на услугите. Стимул от страна на промишлеността би довел до по-балансирано възстановяване на Германия - особено при положение, че инфлацията се оказва упорита, а високото увеличение на заплатите се охлажда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 07.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 1 час
днес ще се лишим от присъствието на тошо обратното .... пак лоши новини от западния фронт! :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Алехандро
преди 1 час
Ай ся, пак драма?! Нали Германия фалираше?! Бухахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още