IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай изненадващо отложи публикуването на данните за икономическия си растеж

Без обяснение бе отложено и публикуването на статистиката за продажбите на дребно, промишленото производство и безработицата

14:17 | 17.10.22 г. 2
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Китай изненадващо отложи публикуването на важни макроикономически данни, които предстоеше да излязат тази седмица, включително такива за ръста на брутния си вътрешен продукт (БВП), според обновения календар на статистическата служба на страната, пише Ройтерс.

Данните за БВП през третото тримесечие трябваше да бъдат публикувани във вторник (18 октомври). Те бяха едни от най-дългоочакваните, след като в периода април-юни китайската икономика се разрасна едва с 0,4%. Инвеститорите се оглеждаха за признаци как са повлияли строгите противоепидемични мерки в страната върху възстановяването и търсенето.

Прогнозите на икономистите предвиждаха ускорение на растежа до 3,4% на годишна база в периода юли-септември.

Същия ден се очакваха и данни за промишленото производство, продажбите на дребно и за безработицата в градовете. Без обяснение бе отложено също публикуването на данните за цените на жилищата през септември, които се очакваха в сряда (19 октомври).

Отлаганията, обявени в понеделник, са последвани от необяснения миналия петък ход от страна на Главната митническа администрация, която пропусна публикуването на статистиката за търговията през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 17.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
potentielle_energie
преди 1 година
За златния милиард са напудрени с Edible gold E175
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Julius_BG
преди 1 година
Хаха, явно не им харесаха данните и им е нужно малко време да ги нагримират и парфюмират ! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още