IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

LIVE Инвестиционен навигатор на 18 август: Накъде пое световната икономика през втората половина на 2022

Най-новото издание на инвестиционния навигатор ще бъде излъчено на Investor.bg и в профила на медията във Facebook 

12:10 | 11.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
LIVE Инвестиционен навигатор на 18 август: Накъде пое световната икономика през втората половина на 2022

Очакванията на инвеститорите за 2022 г. бяха за сложна за световните пазари година, но първото полугодие надмина прогнозите със своята турбулентност, захранвана допълнително от усложнената геополитическа обстановка. 

Редом с ускоряващата се инфлация, на дневен ред изпъкна и темата за възможността за глобална рецесия, а „стагфлация“ започна да се появява в изявленията на редица икономически анализатори. Централните банки, включително и Европейската централна банка (ЕЦБ), преминаха към режим на по-бързо затягане на паричната политика и увеличение на лихвите с повече от предвиденото. На стоковите пазари цените на петрола и природния газ устойчиво растат. Очаква се нестабилността да се задържи заради кризата на предлагането и спънките по веригите на доставки. 

Как ще повлияят тези и други започнали икономически и геополитически събития върху пазарите и инвестициите, вследствие на турбулентното първо полугодие на 2022 г. – това ще бъде разгледано в най-новото LIVE издание на Инвестиционен навигатор 2022 на 18 август 2022 г. от 14:00 часа, което ще бъде излъчено на Investor.bg и в профила на медията във Facebook. 

Водещ на дискусията е Миглена Иванова, журналист в Investor.bg, която ще разговаря с Тихомир Каунджиев, портфолио мениджър в "ЕЛАНА Фонд Мениджмънт", едно от големите управляващи дружества на фондове и инвестиционни портфейли.

Основните теми в дискусията ще бъдат:

•     Какви са полезните ходове пред централните банкери, за да нормализират икономическите процеси и да върнат доверието в своята институция?

•     Предстои ли ни рецесия и с каква тежест ще се стовари тя върху икономиката?

•     Кои са рисковите сектори, в които да очакваме спад, и кои имат перспектива за положително развитие?

•     Кои са най-големите предизвикателства пред Европа и какви са подходите за справяне с тях?

•     Какво да очакваме от пазара на акции и кои са полезните стратегии пред инвеститорите през втората половина на 2022?

Инвестиционен навигатор е инициатива, която Investor.bg въведе в тези извънредни за инвеститорите времена, за да им помогне да се ориентират в решенията си за инвестиции сред турбуленцията на финансовите пазари.

Гледайте на 18 август 2022 г. от 14:00 ч. LIVE на Investor.bg и на профила ни във Facebook!

Инвестиционен навигатор 2022: За да инвестираме подготвени!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още
Финанси виж още