IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-новите решения в машиностроенето на изложение в София от 26 март

Участници в изложението, провеждано с медийното партньорство на Investor.bg, са производители, доставчици и вносители на металорежещи и металообработващи машини и инструменти

09:26 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-новите решения в машиностроенето на изложение в София от 26 март

От 26 до 29 май 2010 г. в Интер Експо Център – София ще се проведе международната специализирана изложба MachTech Expo.

Участници в изложението, провеждано с медийното партньорство на Investor.bg, са производители, доставчици и вносители на металорежещи и металообработващи машини и инструменти, стоманени и чугунени отливки или отливки от цветни сплави за метални конструкции и съоръжения, хидравлични и други окомплектоващи изделия за машини в основни отрасли на икономиката, техника и оборудване за заваръчни операции и др.

Богат е спектърът от металообработващи и металорежещи машини (ЦПУ стругове и ЦПУ режещи центри, лентоотрезни и бормашини, фрезови и дълбокопробивни машини и др.), оборудване и окомплектовки на металорежещи машини, както и на части за тях (ножодържачи, люнети, възли, зъбни колела, съединители, филтърни елементи и т.н.).

С уникалната система за управление WinMax, представена вече и на български, сложен детайл се програмира не за часове, а за минута. Диалоговата програма за графично изображение прави машините подходящи за изработване на оригинални и малко серийни детайли и пести време и средства, казват организаторите на изложението.

Предлагат се лазерни инсталации за обработка на различни материали и металообработващи машини за различни операции – щанцоване, нибеловане, лазерен разкрой, огъване, струговане, лазерна обработка на метали и неметали по поръчка, щамповане, фрезоване и др.

Професионалистите могат да се убедят в предимствата на нови модели машини - ролформоващи машини за тръби, улуци и други непрекъснати профили с дебелина до 2 мм, машини за заточване на свредла, които намаляват времето за обработка (презаточване под 1 мин), увеличават ресурса за използване на свредлата и не допускат разбиване на отвора и др. За първи път на българския пазар се предлагат настолни професионални заточни машини за свредла с диапазони от 2 до 13 мм, от 4 до 16 мм и от 3 до 19 мм, както и машина за презаточване на палцови фрези в диапазона от 3 до 13 мм.

Експонирани са и висококачествени твърдосплавни и бързорезни инструменти и аксесоари за металорежещи машини - циркулярни дискове, свредла, метчици, ротационни металообработващи инструменти, електрически и пневматични инструменти и центрове със СNC управление за обработка на листов материал и др.

На колективен щанд са представени известни компании за стоманолеене и изработка на изделия и детайли за различни отрасли и производства - спирателни кранове, корпуси за помпи, машини за резервни части за вагони, кораби, пристанищни комплекси, конструкции за летища, системи за каучукови отливки и отливки от различни марки чугун за двигатели, хидромотори, повдигателни, водопроводни и канализационни съоръжения за газопреносната или дървообработваща промишленост, алуминиеви детайли за строителството, промишлеността и др.

По време на MachTech Expo ще се проведе и Технологичен форум и кръгла маса по актуални въпроси, свързани с усвояването на средствата от ОП „Конкурентоспособност“ и семинар на тема „Леярството – проблеми и предизвикателства“.

Паралелно с MachTech Expo се провежда и международната специализирана изложба Транспорт и логистика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още