IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запалиха къщата на заместник-шефа на НАП

Данъчните разпространиха съобщение, в което припомнят дейността си и подчертават, че са засегнали икономически интереси

14:42 | 18.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Запалиха къщата на заместник-шефа на НАП

Къщата на родителите на заместник-изпълнителния директор на Националната агенция по приходите (НАП) Тошко Тодоров в Добрич е била умишлено опожарена снощи, съобщи агенцията.

На сградата са нанесени материални щети, но няма пострадали хора.

За инцидента са информирани премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Цветанов и председателя на ДАНС Цветлин Йовчев. В момента МВР извършва разследване, като сред основните версии за палежа е работата на Тодоров в НАП.

Тошко Тодоров е заместник директор на приходната агенция от август 2009 г. и отговаря за борбата с измамите. В неговия ресор са дирекциите за разследване на особени случаи, за обмен на ДДС информация с данъчните администрации в ЕС и звеното „Интрастат”. Служителите, които ръководи Тодоров, разследват опити за източване на ДДС от бюджета, както и организираните престъпни схеми за данъчни злоупотреби, уточняват от НАП.

Данъчните припомнят, че: „НАП, съвместно с МВР, ДАНС и прокуратурата, в последните месеци пресече опити за данъчни злоупотреби за над 100 млн. лв. По всички тези случаи за заведени и прокурорски преписки“.

Тошко Тодоров пък се сочи като човекът в НАП, който координира и взаимодействието на агенцията с прокуратурата, МВР и ДАНС, включително работата в приходната агенция по станалите публично известни операции на МВР.

„Знам, че с работата си засягам огромни икономически интереси. В последните месеци попречихме на организираната престъпност да източва ДДС и ответната реакция не закъсня. Палежът няма да ме спре и ще продължа да работя за ограничаване на данъчната престъпност”, каза по повод на инцидента Тодоров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още