IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак купува бразилски тютюни, готви проект с Universal Leaf Tobacco

Експертите на Булгартабак са обсъдили съвместен проект с Universal Leaf Tobacco за преработка и доставка на специален сорт тютюн

16:32 | 12.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак купува бразилски тютюни, готви проект с Universal Leaf Tobacco

Експерти на „Булгартабак Холдинг” АД бяха на посещение в Бразилия и Аржентина, където договориха закупуването на висококачествени тютюни от типа „Виржиния“ и „Бърлей“ от нова реколта за влагане в марките цигари, произвеждани от компанията, съобщиха от Булгартабак.

Освен това, експертите на Булгартабак са обсъдили и съвместен проект с най-голямата тютюнева фирма в света - Universal Leaf Tobacco, за преработка и доставка на специален сорт тютюн, който придава специфика на ароматно-вкусовите качества на цигарите, произвеждани от цигарените фабрики на холдинга.

От компанията напомнят, че бразилски и аржентински тютюни са една от неизменните съставки на рецептурата на произвежданите от фабриките на Булгартабак марки.

Пазарният дял на компанията към момента е около 40%, заяви в интервю за Investor.bg по-рано този месец изпълнителният директор на „Булгартабак-Холдинг” Иван Биларев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още