IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Onda вече е собственост на Lavazza

Придобиването и планираните инвестиции ще струват на италианската компания около 6 млн. евро

14:43 | 12.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Onda вече е собственост на Lavazza

Италианската компания Lavazza придоби 100% от българската верига от кафенета „Onda Coffee Break” АД. Сделката, за която се говори от около два месеца, беше сключена официално във вторник с подписване на договора за продажбата, съобщиха за Investor.bg от Lavazza.

Продавачи са Global Finance Fund, който инвестира около 2 млн. лв. в компанията през 2005 г., както и други акционери с по-малко дялово участие.

„Onda Coffee Break” има 11 търговски обекта. Покупката позволява на италианската компания да разшири бизнеса си с кафенета за в бъдеще, като в момента в портфолиото й има над 350 обекта в Европа, САЩ и Азия.

„Възнамеряваме да увеличим присъствието на нашата група в страните, в които сегментът на еспресо значително нараства, каквито са България и Източна Европа като цяло”, коментира в съобщение на компанията Марко Лаваца, Мениджър развитие и придобиване на Lavazza Group.

Финансовият ангажимент, който включва придобиването на „Onda” и цялостното увеличение на планираните инвестиции за следващите три години, възлиза на около 6 млн. евро.

Lavazza планира постепенно да увеличава визуалното присъствие на своята марка в „Onda”, като целта е да има присъствие „в цяла Източна Европа“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още