IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унифарм увеличава капитала си с 5 млн. лв. собствени средства

Дружеството ще разпредели 50 ст. дивидент на акция за миналата година

17:26 | 11.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Унифарм увеличава капитала си с 5 млн. лв. собствени средства

Унифарм АД ще гласува за увеличаване на капитала си с 5 млн. лв. на насроченото за 22 юни Общо събрание на дружеството, се казва в поканата за събранието, публикувана чрез БФБ.

По този начин капиталът на дружеството ще нарасне от 1 млн. на 6 млн. лв., като за увеличението ще бъдат използвани собствени средства от допълнителните резерви на дружеството.

Новите акции с номинал 1 лев ще се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението.

На Общото събрание ще бъде гласувано и разпределянето на дивидент в размер на 50 ст. на акция от печалбата на дружеството за 2009, се казва още в поканата.

Тя е в размер на 1,363 млн. лв., като за дивидент ще отидат 500 хил. лв. от нея, 130 хил. се заделят като задължителен резерв, а остатъкът от 733 хил. ще бъде отнесен към допълнителните резерви.

Ще се гласува и за получаването на заем от Софарма АД в размер до 5 млн. лв. със срок от 5 години.

Предвижда се и одобрение на договор, по силата на който Софарма възлага на Унифарм изработка на лекарствени продукти за 16 млн. лв. годишно за срок от 5 години, а Унифарм да купи от Софарма суровини и материали в размер на 12 млн. лв. годишно за срок от 5 години.

През миналата година Унифарм реализира 2,3% ръст в приходите си от продажби и 7,1% в нетната печалба.

За първото тримесечие на 2010 дружеството запази продажбите си на нивото отпреди година и отбеляза печалба от 404 хил. лв.

Последната сделка с акциите на Унифарм на БФБ е от 3 май на цена 38,50 лв., което представлява понижение от 5,9% от началото на годината и ръст от 29% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 38,5 млн. лв.

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още