IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В МИЕТ съкращават общо 15% от персонала, правят 20% икономии

В самото министерство съкращенията са почти приключили, но предстои реорганизация на второстепенни разпоредители на бюджетни средства

16:56 | 11.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
В МИЕТ съкращават общо 15% от персонала, правят 20% икономии

В Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще бъдат направени общо за периода от миналата есен до това лято 15% съкращения на персонала, като същевременно бъдат направени 20% икономии на финансови средства от планирания за тази година бюджет на министерството, съобщи днес министър Трайчо Трайков.

Съкращенията са в изпълнение на една от основните антикризисни мерки на правителството, предвиждаща именно 20% съкращения на разходите за държавната администрация. Миналата седмица стана ясно, че съкращенията на заетите в Министерството на здравеопазването ще бъдат около 40 на сто от позициите, а в Министерството на отбраната – с 32 на сто.

Трайков уточни, че в самото министерство съкращенията са почти приключили, но предстои реорганизация на второстепенни разпоредители на бюджетни средства, при които за последните месеци съкращенията са били 7-8%, така че скоро ще трябва за бъдат съкратени още 7-8% от заетите там.

Ефектът от сливането на Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол се очаква да бъде общо около 2 млн. лв. - по 1 млн. лв. от спестени разходи и от подобряване на работата след сливането.

Министерството на икономиката и енергетиката ще предложи на заседанието на правителството следващата седмица промени в Закона за подземните богатства, предвиждащи даването на концесии за добив на подземни богатства да се съсредоточи единствено в МИЕТ, а не както е сега – да се дават концесии и от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщи още Трайчо Трайков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още