IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Няма да останем безучастни към съдбата на Пловдивския панаир

„Панаирът е едно, а това как се изясняват отношенията за собствеността му - нещо съвсем друго“, коментира икономическият министър

14:39 | 11.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трайков: Няма да останем безучастни към съдбата на Пловдивския панаир

Държавата няма никакво намерение да се отказва от ангажиментите си за бъдещето и просперитета на Пловдивския панаир. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризима Трайчо Трайков, който откри 30-то издание на Международния пролетен панаир в Пловдив.

Трайков подчерта, че независимо каква е структурата и управлението на Пловдивския панаир, той от година на година ще става по-добър. Министърът коментира, че новата концепция на панаира, наречена „Бизнесът среща бизнеса“, е най-добрата формула за едно голямо изложение в една работеща пазарна икономика.

По-късно пред журналисти Трайчо Трайков коментира, че държавата няма да остане безучастна към съдбата на панаира, тъй като той е марка за България. Панаирът трябва да го има и трябва да се развива, независимо от това, какво правим ние, за да защитим държавния интерес, както намерим за добре, посочи министърът.

По думите му „панаирът е едно, а това как се изясняват отношенията за собствеността му - нещо съвсем друго“.

През април икономическият министър обяви, че държавата е завела дело за собствеността върху панаира, като целта е връщане на мажоритарно участие в дружеството.

„Делото за собствеността на панаира е в съда и той ще излезе със своето решение; това е законовият начин държавата да си върне собствеността“, каза още Трайков.

Международният пролетен панаир продължава до 16 май. Тази година в него участват 291 фирми от 23 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още