IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЧЕЗ инвестирал в енергийната мрежа 17 млн. лв. от началото на годината

Почти половината от направените инвестиции за са с цел подобряване качеството на снабдяване, информират от ЧЕЗ

13:25 | 10.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЧЕЗ инвестирал в енергийната мрежа 17 млн. лв. от началото на годината

Инвестициите на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в електроразпределителната мрежа в София и Западна България от началото на 2010 г. са 17,1 млн. лева, съобщиха от дружеството. Общият бюджет на предвидените инвестиции за годината е в рамките на одобрения от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) средногодишен размер от 71 млн. лв.

От ЧЕЗ информират, че почти половината от направените инвестиции за първите 4 месеца на годината са с цел подобряване качеството на снабдяване. Основните проекти в това направление са: изграждане на съоръжения високо, средно и ниско напрежение (трафопостове и кабелни линии); техническа модернизация на мрежата (реконструкция на въздушни и кабелни електропроводи и др.); рехабилитация и подмяна на стари съоръжения (силови трансформатори в трафопостове и др.); рециклиране и изнасяне на електрически табла на границата на собственост.

Същевременно от началото на тази година „ЧЕЗ Разпределение“ е направило разходи за присъединяване на нови потребители в размер на 3,2 милиона лева и за придобиване на енергийни съоръжения в размер на 2,5 милиона лева.

В началото на април министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков заяви, че започва регулаторен одит на трите електроразпределителни дружества в страната (ЧЕЗ, ЕВН, Е.ОН), като основата му цел е да се види доколко инвестициите на ЕРП-та са ефективни и полезни.

В тази връзка преди дни от ДКЕВР съобщиха, че по първоначални данни от проверките, правени на инвестиционните програми на трите електроразпределителните предприятия, има извършени нецелесъобразни харчове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още