IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Каолин ще сезира прокуратурата за „системно изнудване“

Вече е сезирана КФН за "недопустима пазарна манипулация" от страна на три вестника

17:21 | 05.05.10 г.
Каолин ще сезира прокуратурата за „системно изнудване“

По повод „унизителни“ медийни публикации срещу Каолин АД компанията призовава всички компетентни ведомства, имащи отношение към дейността на фирмата – прокуратурата, НАП, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Комисия за финансов надзор, да извършат възможно най-скоро проверки по публикувани твърдения във вестниците „Телеграф“, „Монитор“ и „Класа“.

От своя страна, Каолин АД ще сезира прокуратурата и компетентните органи за „недопустим конфликт на интереси и системно изнудване“ от страна на група лица, в това число и от ПК Екогласност.

В качеството си на публично дружество Каолин АД вече е сезирала Комисията за финансов надзор за недопустима пазарна манипулация от страна на гореспоменатите издания.

Възраженията на компанията са срещу твърдения, че тя ощетява държавата с неплатени концесионни такси, декларира продажби, които се разминават с действителните, ощетява акционерите си и др. Освен това в оспорваните материали са обявени финансови данни за Каолин АД, които не отговарят на информацията, присъстваща в официалните отчети, предадени на КФН и инвестиционната общност.

Акциите на Каолин се търгуват на БФБ-София, като за последните 12 месеца поскъпват с 48% до 5 лв. за акция и 125 млн. лв. пазарна капитализация. Компанията е част от "Алфа финанс холдинг", където основен акционер е Иво Прокопиев.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още