IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без вдигане на ДДС

По думите на премиера реформите, върху които правителството акцентира, са във всички сектори

12:51 | 05.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Без вдигане на ДДС

Решихме да не вдигаме ДДС, а да направим така, че всички лостове на държавата да бъдат включени, за да не се вземат пари от населението, каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция след заседанието на Министерския съвет, в която участват почти всички министри от кабинета.

По думите на Борисов реформите, върху които правителството акцентира, са във всички сектори. С влизането на специализираните съдилища и промените в НК и НПК и тази реформа ще даде много добри резултати, отбеляза премиерът и добави, че в момента съдебната система работи много активно.

Това е добър знак за нашите евроатлантически партньори, отбеляза премиерът. По думите му парадоксално е в условията на тази криза, но е факт, че от началото на годината досега над 5 млрд. лв. са вкарани в банките под форма на спестявания на населението.

Част от реформите предвиждат до 20% съкращения във всички ведомства. Очаква се до 500 млн. лв. повече да бъдат събрани от цигари, алкохол, горива, посочи министър-председателят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още